Thursday, May 31, 2007

Η εμπειρία ενός αναγνώστη

Φίλος που θέλει να παραμείνει ανώνυμος και συστήθηκε ως «Κ» έστειλε στο e-mail του site το παρακάτω γράμμα. Το παραθέτουμε αυτούσιο ως Confirmation of rule of engagement #4:

« Ήμουν τα Χριστούγεννα σε λεωφορείο της Θεσσαλονίκης. Απέναντι μου καθόταν μια $#@$#@αρα η οποία κοίταζε διακριτικά και ψιλοαδιάφορα.

Ήταν αργά και ο μόνος άλλος συνεπιβάτης βρισκόταν μπροστά δίπλα από τον οδηγό και πολύ μακρυά για να αποτελεί κίνδυνο. Για διάρκεια που ισοδυναμεί με 6-7 στάσεις λεωφορείου σκεφτόμουν τι έξυπνο θα μπορούσα να πω ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση. Παράλληλα με απασχολούσε το πως θα ξεκολλήσω από το πληθωρικό μπούστο της και προσπαθούσα να το παίζω αδιάφορος. Στο τέλος κατέβηκε και κατεβαίνοντας μου χαμογέλασε. Πόσο μαλάκας ένιωσα...»

Αυτό που εμείς έχουμε να πούμε είναι no comment.

Κώλωσε ο «Κ».

Read more!

Lecture #2: Η ηθική του εφαψία.


Έφτασαν στο e-mail του site μερικά μηνύματα τα οποία αναφέρονταν στον εφαψία με δέος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι θετικό ή όχι. Ξέρω όμως ότι ενώ τα vampires υπάρχουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας (αν πραγματικά το πιστεύετε σταματήστε να βλέπετε blade) οι εφαψίες υπάρχουν, είναι πολλοί και ζουν ανάμεσα μας. Μερικοί από εσάς ρωτήσατε ποια είναι η ηθική του μέσου εφαψία και τι φραγμούς βάζει στους εφαψισμούς του. Ο εφαψίας πρακτικά ΔΕΝ έχει ηθική. Του αρέσει να τρίβεται σε αγνώστους God damn it!!! Η μόνη ηθική που έχει, είναι η «μακιαβελική» ηθική που προτάσσει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο εφαψίας ένα πράγμα θέλει από τη ζωή του και αυτό είναι να εφαψίζει.
Θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Θα ανεχτεί ώρες ατελείωτης συζήτησης επειδή απλά θα μπορεί να έχει τον αγκώνα του πάνω στην ανυποψίαστη ωμοπλάτη σας. Θα κάνει τον στοργικό. Θα καταλάβει. Θα βουρκώσει. Θα κεράσει ποτά.Θα συμφωνήσει με οτιδήποτε αρκεί να μπορεί να εφαψίσει.
Κάποιοι ίσως να βιαστούν να παρατηρήσουν ότι επειδή βάζει φραγμούς και δεν εφαψίζει ξεκάθαρα και προκλητικά ή μέχρι τέλους αυτό κρύβει μία (άρρωστη) ηθική. ΟΧΙ. Είναι η πρακτική υποχώρηση που πρέπει να κάνει. Αν εφαψίζει ανοικτά και ο κόσμος μάθει για αυτόν τότε δεν θα μπορεί να κρυφτεί και κατ’ επέκταση να εφαψίσει. Αυτό ισοδυναμεί με τον εφαψιστικό του θάνατο. Κάτι τέτοιο ο εφαψίας το γνωρίζει καλά και επομένως τηρεί κάποιους κανόνες που είναι προς το συμφέρον το δικό του. Αυτό δείχνει ενδεχομένως μία εγωιστική ηθική, το πιο αγνό και ειλικρινές είδος ηθικής που γνωρίζουμε. Παρόλαυτα από τη στιγμή που αδιαφορεί για τον άλλο και είναι διατεθειμένος να «πατήσει επί πτωμάτων» για να πετύχει το στόχο του δεν δύναται η στάση αυτή να χαρακτηριστεί από την φιλελεύθερη – ή καλύτερα egotistiki- ηθική αλλά παρά μόνο από τον φίλο Machiavelli.
Τέλος προς τον ανώνυμο φίλο που δήλωσε συγκινημένος ότι είναι ένας περήφανος εφαψίας έχουμε να ευχηθούμε καλή πρόοδο στη ζωή του και να προσέχει. It is a jungle out there.

Read more!

Monday, May 28, 2007

Urban Legend #1: Η Τέλεια πρώτη ατάκα - The absolut conversation stimulator


Η Τέλεια πρώτη ατάκα για να γνωρίσεις κάποια/ον είναι μύθος. Δεν υπάρχει τέλεια πρώτη ατάκα, μόνοι γενικοί κανόνες. Και αυτό για πολλούς λόγους. Πρώτον, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, πχ: alternative, trendy, boem, intellectual, σοφιστικέ, ζώα, λαϊκοί, ντροπαλοί, ξεδιάντροποι, αντικοινωνικοί, έξυπνοι κτλ. Δεν γίνεται με μία ατάκα να καλύψεις ολόκληρη την γκάμα. Επιπλέον, υπάρχουν διαφορετικές φάσεις στις οποίες μπορεί να πετύχεις κάποιον, πχ: χωρισμένο, μεθυσμένο, χαρούμενο, ξενερωμένο, άρρωστο ή απλά στον κόσμο του. Και πάλι η επιτυχία της ατάκας που θα χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις το attack βασίζεται σε τέτοιους παράγοντες που δεν μπορείς να προβλέψεις. Μόνο εκτίμηση μπορείς να κάνεις και αυτό με επιφύλαξη. Δεν είναι λίγες οι φορές που κοζάρεις αρκετή ώρα με τον φίλο σου 2 συμπαθητικά Milfakia και πάνω που είσαι έτοιμος για το attack σκάνε 2 νταμάρια από το πουθενά και πετάνε τις ελπίδες σου για ώριμο και άγριο sex στα Τάρταρα. Επομένως η τέλεια ατάκα είναι ΜΥΘΟΣ. Πόσες φορές δεν ψηνώσουν να κάνεις attack σε ένα τρυφερό πιπίνι ή ένα ζουμερό milfaki και λόγω της ολιγορίας σου και των ενδοιασμών σου δεν στο έφαγε ένα καγκούρι από το πουθένα, που το μόνο που είχε ήταν τους όρχεις να της μιλήσει.
Λοιπόν 4 βασικοί κανόνες:
Rule # 1: Ελέγχεις προσεκτικά και γρήγορα τον στόχο και το περιβάλλον. Σαν σωστό αρπαχτικό πρέπει να διαβάσεις το θύραμα και να εκτιμήσεις αν είναι προσβάσιμο και τι κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσεις αν κάνεις κίνηση. Αν πχ είναι με μεγάλη παρέα και δείχνει να περνάει καλά το πιο πιθανό είναι να σε γράψει και εσύ άβολα να συνεχίσεις να καπνίζεις αμήχανα. Αν από την άλλη είναι με μία φίλη της και πειράζει συχνά τα μαλλιά της ενώ διαρκώς ελέγχει τον χώρο σημαίνει ότι ψιλοβαριέται, ενδεχομένως να ψάχνεται και ότι θα είναι πολύ πιο επιεικής στην προσέγγιση σου. Σημαντικό, αν μπορείς από το περιβάλλον να συλλέξεις πληροφορίες ΚΑΝΕ το. Μπορείς να ρωτήσεις τον μπάρμαν αν συχνάζει εκεί ή αν έχει «δεσμό», την ηλικία της κτλ κτλ. Πάντα έλεγχε τον χώρο χώρις να την κοιτάζεις επίμονα σαν λιγούρι, δείχνε ανεξάρτητος. Σαν να μην την χρειάζεσαι, σαν να μην χρειάζεσαι καμία τους. Αν κοιταχτείτε προσπάθησε να πάρεις εσύ πρώτος το βλέμμα σου από πάνω της με απαρέσκεια. Θα ενοχληθεί τρελά αλλά θα κερδίσεις πόντους.
Rule # 2: Δείχνε διαρκώς cool και ανεξάρτητος. Δείχνε ότι απολαμβάνεις το ποτό με τον/τους φίλους σου παρά το ότι τους τρως στην μάπα τα τελευταία 15 χρόνια και τους σκυλοβαριέσαι. Αυτή δεν το ξέρει, και αν σε βλέπει να ξύνεσαι και να κωλοβαράς μόνο για ενδιαφέρον τύπος δεν θα της μοιάζεις. Δείχνε ότι είσαι το επίκεντρο της παρέας σου και ότι είσαι ένας ευχάριστος τύπος για τους γύρω σου. Στην χειρότερη παρακάλεσε τους φίλους σου να χαμογελάνε με τις ασυναρτησίες που θα τους λες.
Rule # 3: Το attack και η ατάκα. Πρέπει να κινηθείς smoothly και να είσα άνετος. Σαν να είναι ρουτίνα για εσένα. Δείχνε σίγουρος. Είσαι ο πρωταθλητής και το έχεις ξανακάνει 1000 φορές. Μέσα σου ξέρεις καλά τι looser είσαι, παρόλαυτα, αν έχεις ακολουθήσει πιστά τους κανόνες #1 και #2 μπορεί και να την ξεγελάσεις. Η ατάκα που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να έχει 2 πράγματα. 1 να είναι σύντομη (αν χρειαστεί να την επαναλάβεις λόγω θορύβου να μπορείς να το κάνεις εύκολα). 2 να έχει εκλεπτυσμένο λεξιλόγιο. Έτσι ξεχωρίζεις τον εαυτό σου από τον τυπικό Έλληνα πίθηκο που έχει όλο το ΙQ ανάμεσα στα πόδια – ναι έτσι είναι και το ξέρουν. Είναι πολύ καλύτερο να σχολιάσεις έξυπνα κάποιον γελοίο που τους την έπεσε προ ολίγου με αποτυχία και να την προσεγγίσεις φιλικά αποσκοπώντας αρχικά να νιώσει οικεία και ασφαλής από το να σκάσεις από το πουθενά και να πεις «γουστάρετε εσύ και το μωρό δίπλα σου ένα σφηνάκι?» Το attack προσπάθησε να γίνει σε χρόνο που να προσφέρεται και όχι όταν είναι χωμένη μέσα στο αυτή της φίλης της και αναλύει το τι ψώνισε πριν από 5 ώρες. Οι ταλαίπωροι που θα της την έχουν πέσει προηγουμένως και θα έχουν φάει τα μούτρα τους είναι πάντοτε ευκαιρία που αν την εκμεταλλευθείς με χιούμορ και αλαζονεία σου προσφέρουν πολύτιμο έδαφος για να ξεκινήσεις ένα attack. Αρχικά δείχνε περισσότερο φιλικός και ευδιάθετος παρά θολωμένος για sex. Αν όλα πάνε καλά και ανταποκριθεί συνέχιζε τονίζοντας τον ναρκισσισμό της ενώ για σένα κράτα ένα αινιγματικό προφίλ. Λέγε ψέματα. Πείσε την ότι είσαι ένας Θεός χωρίς να ακούγεσαι ψώνιο.
Rule # 4: Έχε θάρρος. Είναι καλύτερο να προσπαθήσεις και να χάσεις ( στα @@ σου, λες και θα την ξαναδείς) παρά να γυρίσεις σπίτι μόνος και με την απορία τι θα γινόταν αν είχες ανοίξει το στοματάκι σου.
Προσοχή. Οι παραπάνω κανόνες είναι γενικοί και η επιτυχία του attack εξαρτάται από χιλιάδες παράγοντες, από την ηλικία του στόχου μέχρι τον αν τσακώθηκε με τον μπαμπά της προτού βγει. Παρόλα αυτά, αν τους ακολουθήσεις πιστά έχεις σημαντικά καλύτερες πιθανότητες από τον μέσο Έλληνα πέφτουλα.
Θα μπορούσαμε να πούμε πολύ περισσότερα και να αναλύσουμε τους κανόνες εκτενέστερα και με αναρίθμητα παραδείγματα, αλλά τότε δεν θα είχε καθόλου σασπένς.
Bottom line: Μην χάνεις χρόνο σκεπτόμενως τι σοφία θα έλεγε ο Brad Pitt, αυτός δεν έχει ανάγκη ατάκες. Time is sex. Βγες έξω και πειραματίσου στο πλαίσιο που διάβασες. Σου ανήκουν.

Read more!

Friday, May 25, 2007

LECTURE #1 : Οι Ορισμοί

Δεν υπάρχει κανένα νόημα για εισαγωγές. Οι εισαγωγές είναι για να κερδίσεις χρόνο ή για να κάνεις εντύπωση. Εμείς θέλουμε αποτελέσματα. Παρακάτω κάποιοι όροι που κυκλοφορούν ελεύθεροι στον ελληνικό χώρο αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν να τους χειρίζονται επιδέξια:


  • Εφαψίας: Ετυμολογικά είναι όρος συναφής με το ρήμα εφάπτομαι. Είναι ο τύπος ο οποίος βρίσκει ηδονή με το να ακουμπάει απαλά και διακριτικά το αντικείμενο του πόθου του, εντείνοντας σταδιακά τον βαθμό του “εφαψισμού”. Εφαψίες μπορείτε να βρείτε παντού, στο μετρό, τα μπαρ, την παραλία ή στο μάθημα στο πανεπιστήμιο. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν οι εκπαιδευμένοι εφαψίες, οι οποίοι κάνουν χειρονακτικά αστειάκια αποσκοπώντας σε μία αγκαλίτσα ή ένα χαδάκι. Ο εφαψίας θα κάνει τα πάντα για την επαφή. Αγαπά ιδιαίτερα τους στενούς χώρους. Εάν είναι απρόσεκτος, μπορείτε να διακρίνετε στο πρόσωπό του ένα αμυδρό χαμόγελο το οποίο σχηματίζεται την ώρα που εφαψίζει.

  • Καθαρόαιμο: Χαρακτηρίζει θηλυκά ανεξαρτήτως ηλικίας τα οποία παραείναι σκυλιά για να τα αποκαλέσεις σκυλιά. Παρεμφερείς εκφράσεις είναι το εμβολιασμένο ή το λυσσασμένο ανάλογα με την περίπτωση. Τα συναντάς παντού, αλλά ο χώρος τους είναι κυρίως σε νυχτερινά κέντρα με έμφαση στην λαϊκή ελληνική μουσική.
(Δεν μας αρέσει αυτός ο όρος καθώς μειώνει τις γυναίκες παρόλαυτα ο κοινωνικός ρεαλισμός μας επιβάλει να τον αναγνωρίσουμε και κατ’ επέκτασιν να τον αναφέρουμε αφού υφίσταται και χρησιμοποιείται.)

  • Metrosexual: Είναι το αρσενικό το οποίο ενώ αρέσκεται στο να κάνει έρωτα με γυναίκες, έχει μία έντονη θηλυκή πλευρά την οποία του αρέσει να τονίζει. Μπορεί να κυκλοφορεί με τσάντα (αν έχει «πουγκάκι» τότε είναι gay) ή να βάφει ελαφρά τα μάτια του. Πίνει συνήθως ποτήρι με κρασί ή τζιν τόνικ. Όνειρο του κάθε metrosexual είναι να συγκατοικήσει με κάποιον καθαρό φίλο του σε κάποιο loft στο κέντρο- Ναι το ξέρω ότι στην Αθήνα είναι πολύ λίγα τα lofts - Όχι συνεχίζει σαν σωστός metrosexual να ψάχνει.

Προσοχή, κάποιος φίλος ή γνωστός μπορεί να είναι metrosexual αλλά να μην θέλει να το ξέρει. Ignorance is bliss. Σεβαστείτε το.


  • Moon: Πιθανότητα προέρχεται από την νεοελληνική λέξη που χαρακτηρίζει το αιδείο (για λόγους σεβασμού προς το γυναικείο φύλο δεν θα την αναφέρουμε). Είναι όρος που χρησιμοποιείται με casual τρόπο πχ : «Moons θα έχει ή θα βρούμε εκεί?», «είναι μέρος με πολλά Μοοns».
(Δεν μας αρέσει αυτός ο όρος καθώς μειώνει τις γυναίκες παρόλαυτα ο κοινωνικός ρεαλισμός μας επιβάλει να τον αναγνωρίσουμε και κατ’ επέκτασιν να τον αναφέρουμε αφού υφίσταται καi χρησιμοποιείται.)

  • MILF: Ξεκίνησε από γνωστή αμερικάνικη ταινία και σημαίνει Mother I’ d like to fuck. Αναφέρεται σε γυναίκες άνω των 30 οι οποίες είναι ή δείχνουν με μητέρες. Εάν κάποια είναι κάτω των 30 αλλά δείχνει ή είναι μητέρα τότε ανήκει στην οικογένεια των MILF. Εάν κάποιο MILF είναι γλυκό μπορεί να ακούσετε και τον όρο Milfaki. Εάν έχει έντονα σωματικά προσόντα, τότε ενδέχεται να ακούσετε το Milfara.

Προσοχή, παρόλο που κάποιος φίλος μπορεί να έχει μαμά MILF, η αναφορά σε κάτι τέτοιο πιθανότατα θα βάλει άδοξο τέλος στην φιλία σας. Εάν κάνετε «έρωτα» μαζί της, μην το πείτε στον φίλο σας. Ignorance is bliss.

(Δεν μας αρέσει αυτός ο όρος καθώς μειώνει τις γυναίκες παρόλαυτα ο κοινωνικός ρεαλισμός μας επιβάλει να τον αναγνωρίσουμε και κατ’ επέκτασιν να τον αναφέρουμε αφού υφίσταται και χρησιμοποιείται.)


  • Abort/Eject: Όρος που έχει τις ρίζες του στις πολεμικές ταινίες και αναφερόταν στην ματαίωση κάποιας αποστολής ή κάποιου στόχου. Στην σύγχρονη Αθήνα χρησιμοποιείται όταν κάποιο ”attack”(βλέπε παρακάτω) διαφαίνεται ανεπιτυχές ή προέκυψαν νέα δεδομένα τα οποία επιβάλλουν την ματαίωση του ”attack”. Κλασσικές περιπτώσεις είναι όταν κάποιος προκειται να φάει ή ήδη έφαγε απόρριψη, ή όταν εντοπίζεται ο σύντροφος σας ή γνωστός του συντρόφου σας σε μέρος όπου εσείς κάνατε attack σε τρίτα πρόσωπα.

  • Attack: Στα αγγλικά σημαίνει επίθεση. Στα ελληνικά το ίδιο αλλά αναφέρεται στο καμάκι. (για το τι είναι το καμάκι ρωτήστε κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία).

  • Ξημερωξενέρα: Όρος που χαρακτηρίζει το απροσδιόριστο αυτό συναίσθημα που σε καταλαμβάνει όταν βγαίνεις από κάποιον χώρο διασκέδασης και ο ήλιος έχει ήδη ανατείλει. Δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα όταν έχεις φύγει με όμορφη παρέα που υπόσχεται συνέχεια (ναι για sex μιλάμε) ή όταν παραείσαι λιώμα για να διαχωρίσεις τη μέρα από τη νύχτα.

  • Conversation stimulator: Η πρώτη ατάκα με την οποία ξεκινάει μία συζήτηση, ενδεχομένως κάποιο "attack":

  • Καλυνηχτάκιας: Επειδή τείνει να γίνει μάστιγα, θα αφιερώσουμε ξεχωριστό lecture για τον όρο.

  • Κάγκουρας: Επειδή χρίζει πολύ περισσότερου σεβασμού από έναν απλό ορισμό θα αφιερώσουμε ξεχωριστό lecture για τον όρο.

Read more!